Pitanja i odgovori

1. Koje je najbolje vrijeme da se putuje na ovu destinaciju?

U Crnu Goru može se putovati tokom cijele godine, budući da će Vas njene planine i morska obala toplo dočekati i u zimskom i u ljetnjem periodu.

2. Da li se engleski govori u Crnoj Gori?

Naši turistički vodiči govore engleski, francuski i njemački jezik, tako da ste pokriveni tokom ture. Osim toga, većina mještana i mlađih generacija imaju veoma dobro znanje engleskog jezika, što će vam olakšati boravak u našoj zemlji.

3. Koje vakcine se preporučuju za ulazak u Crnu Goru?

Važno je da dobijete najtačnije i najaktuelnije zdravstvene informacije o putovanju za region koji ćete posjetiti. Trebalo bi da posjetite kvalifikovanog ljekara za savjet ili se informišete putem relevantnog medicinskog sajta.

4. Da li mi je potrebno putno osiguranje?

Preporučujemo vam da prije dolaska u Crnu Goru nabavite sveobuhvatno osiguranje za repatrijaciju u svojoj zemlji.

5. Koje su putne isprave koje treba da nosim na putovanju?

Zahtevi za putne vize se veoma razlikuju u zavisnosti od zemlje porekla i odredišta. Ako vam je potrebna viza, trebalo bi da se dogovorite sa turističkim agentom ili kompanijom za obradu viza.

6. Za šta je specijalizovana vaša turistička agencija?

Naša agencija Gold Travel kao receptive tour operator u Crnoj Gori, specijalizovana je za razne vidove turizma (Mice, Activ, Eco, Congress). Takođe smo prepoznati kao agencija od povjerenja u organizaciji događaja od velikog značaja kao što su sportski, diplomatski i slični događaji (sa pratećim sadržajima), kao i u organizaciji ljetnjih i zimskih džip safari tura i teambuildinga.

7. Koje aktivnosti predlažete?

Aktivnosti koje nudimo su raznovrsne i realizujemo ih u sve tri regije zemlje: kite surfing, paraglajding, zip line, jedrenje, ronjenje, helio ture, jeep safari, fly fishing, kayaking, canyoning, biking, hiking, ATV ture, krstarenje, avanturistički parkovi, horse riding, rafting, survival, kampovanje, motorne sanke, krplje, nordijsko skijanje. Nudimo i team building (open barovi, folklor, muzičke manifestacije, noćni klubovi) kao i orjentiring (obezbijeđene karte i GPS uredjaji, prečnik aktivnosti 10 do 15 km).

8. Da li organizujete aerodromski transfer do početne tačke aktivnosti?

Da, agencija je spremna da u svakom trenutku obezbijedi brz, siguran, udoban transport do tački odakle počinju rute ili aktivnosti.

9. Da li možete rezervisati avio karte za mene?

Da, možemo. U slučaju da Vam je potrebna naša pomoć u tom dijelu, možete nas kontaktirati putem mejla naznačenog na web stranici agencije.

10. Šta jeste, a šta nije uključeno u aranžman?

Aranžmani uključuju jednu ili više aktivnosti koje naša agencija realizuje, svu potrebnu opremu, lanč pakete i vodiča. Kao dodatan sadržaj može biti uključen i ručak i hotelski smještaj.

11. Da li aranžman uključuje hranu?

Poludnevni aranžmani uključuju lanč pakete, dok cjelodnevni uključuju i ručak.

12. Da li je oprema uključena u cijenu aranžmana?

Oprema jeste uključena u cijenu aranžmana.

13. Koja su starosna ograničenja za vožnju vozila na vašim turama?

Da biste putovali samostalno, morate imati najmanje 18 godina. Ne postoje gornje starosne granice za naše ture sve dok ste dobrog zdravlja. Naše standardne avanture su otvorene za djecu od 12 godina ili mlađu u pratnji roditelja (maks. 3 dece po odrasloj osobi).

14. Da li možemo da promijenimo datum putovanja?

Datum putovanja se uvijek može promijeniti i odabrati novi, shodno Vašim željama i raspoloživosti termina rezervacija u datom momentu.

15. Da li nudite povraćaj novca ukoliko se moje putovanje otkaže?

U slučaju da otkažete putovanje, možete odabrati drugi raspoloživi termin, ili pak odustati i dobiti povraćaj novca.

16. Šta se dešava sa turom u slučaju loših vremenskih uslova?

Radi bezbjednosti klijenata, koja je uvijek na prvom mjestu, u slučaju loših vremenskih uslova, tura se otkazuje, i određuje se novi termin (ili pak vrši povraćaj novca po želji klijenta).

17. Mogu li da uputim poseban zahtjev u vezi sa aranžmanom koji želim da rezervišem?

Naravno. Klijent uvijek ima mogućnost da njegova tura bude kreirana u skladu sa njegovim željama.

18. Da li mogu da odaberem više aktivnosti za turu ?

U ponudi naše agencije nalaze se i tzv. insentiv programi, koji predstavljaju kombinaciju više aktivnosti, za klijente koji žele zahtjevniji program. Same aktivnosti predložene programima podliježu promjenama, u dogovoru sa vodičem koji najbolje poznaje planirane rute.

19. Da li se plaća ulaznica za mjesta koja posjećujem?

Ulaznice su uračunate u cijenu programa koji klijent odabere.

20. Da li je ulaz u nacionalne parkove moguć tokom cijele godine?

Nije moguć ulaz u sve nacionalne parkove tokom cijele godine, informacije o istom su dostupne na sajtovima nacionalnih parkova.

21. Koliko traje vožnja u jednom pravcu?

Vožnja u jednom pravcu do određene destinacije zavisi od odabranog izleta, maksimalna dužina trajanja vožnje od južne regije do sjeverne je tri sata.

22. Da li su sve aktivnosti koje nudite u programima dostupne tokom cijele godine?

Većina aktivnosti dostupna je tokom cijele godine, dok su pojedine rezervisane za određeno godišnje doba i vremenske uslove (motorne sanke, skije, krplje se nude zimi, kite surfing, jedrenje ili ronjenje ljeti).

23. Da li mogu sam da upravljam vozilom tokom ture ili isključivo u pratnji vodiča?

Svaka tura podrazumijeva pratnju vodiča, vozilo se ne može iznajmiti bez prisustva vodiča na turi.

24. Da li početnici imaju obuku prije vožnje?

Obavezna je obuka svih učesnika, koji nakon obuke potpisuju ugovor o preuzimanju odgovornosti. Sanke i učesnici osigurani su od strane osiguravajućeg društva.

25. Koliko dugo traje tura?

Dužina trajanja ture varira od 30 minuta do 6-7 sati, u zavisnosti od aranžmana.

26. Da li je tura bezbjedna za učesnike?

Naši vodiči su iskusni, poznaju do najsitnijih detalja svaki kutak naše zemlje. Uz to raspolažemo potpuno novom opremom, mehanizacijom i svaku aktivnost realizujemo lično, bez asistencije podizvođača, čime garantujemo ne samo bezbjednost klijentima, nego i kvalitet pružene usluge.

27. Koja je tačka odakle tura kreće i završava se?

Tačke odakle ture kreću i završavaju se zavise od odabranog aranžmana i sugestija vodiča.

28. Da li ste lično isprobali aktivnosti ili bili na mjestima koje preporučujete?

Tim Gold Travel agencije propagira aktivnosti koje su i sami doživjeli, kroz mnogobrojne organizovane team buldinge, jer jedino tako se klijentu može garantovati odmor bez problema, i prenijeti osjećaj zadovoljstva i užitka koji naše ture, kreirene sa posebnom pažnjom, donose.