10 mjesta u Crnoj Gori koja morate posjetiti

Dobrodošli u Crnu Goru, zemlju  koja oduzima dah, zemlju fascinantne istorije i neizmjerne ljubaznosti.

Sledećih 10 mjesta  apsolutno morate vidjeti ako nameravate da posjetite ovu zapanjujuću državu:

1. Kotor

Grad opasan zidinama sa veličanstvenim crkvama, malim uličicama i arhitekturom u venecijanskom stilu, Kotor se nalazi na ušću udaljene luke. Grad je divno odmaralište, jer je okružen visokim planinama i blistavim talasima Jadranskog mora.

2. Budva:

Često nazivana “crnogorskim Majamijem”, Budva je primorski grad poznat po svojim zadivljujućim plažama, uzbudljivom noćnom životu i istorijskom starom gradu. Pored toga, grad je domaćin brojnih kulturnih događaja, uključujući festivale, što ga čini uzbudljivim mjestom za odmor.

3. Nacionalni park Durmitor:

Ako uživate u prirodi, trebalo bi da otputujete u Crnu Goru i posjetite Nacionalni park Durmitor. Park je raj za planinare, skijaše i entuzijaste zahvaljujući svojim neukroćenim šumama, čistim jezerima i strmim planinama.

4. Manastir Ostrog:

Nevjerovatna građevina sagrađena u stijeni, Manastir Ostrog je jedno od najznačajnijih hodočasničkih mjesta na Balkanu. Manastir u kojem se čuvaju mošti Svetog Vasilija Ostroškog, a svake godine ga posjeti hiljade ljudi.

5. Nacionalni park Lovćen:

Ovaj zadivljujući park se nalazi u Crnoj Gori i poznat je po svojim panoramskim vidicima, planinarskim stazama i istorijskom mauzoleju slavnog crnogorskog Petra II Petrovića Njegoša, pisca i mislioca.

6. Skadarsko jezero:

Skadarsko jezero, najveće jezero na Balkanu, je šarmantna lokacija okružena vinogradima, šumama i uspavanim ribarskim naseljima. Jezero je omiljena lokacija za pecanje i posmatranje ptica jer je dom nekoliko vrsta ptica i riba.

7. Sveti Stefan

Sveti Stefan je malo ostrvce u Jadranskom moru koje je ranije bilo ribarska zajednica, a sada je luksuzno odmaralište. Ostrvo je omiljeno među mladima i bogatim turistima zbog svojih lijepih plaža, prekrasnih kamenih kuća i pogleda na more koji oduzima dah.

8. Nacionalni park Biogradska gora:

Biogradska gora je nezaobilazna lokacija za ljubitelje prirode zbog guste šume, čistih jezera i zadivljujućih vodopada. U parku postoji nekoliko planinarskih staza i zadivljujuće glacijalno jezero okruženo planinama.

9. Perast

Ovaj neobični grad u Boki Kotorskoj je poznat po svojim crkvama u baroknom stilu, predivnim palatama i pogledom na more koji oduzima dah. Dva prelijepa ostrvca, Gospa od Škrpjela i Sveti Đorđe, takođe se nalaze u gradu i do njih se stiže brodom.

10. Cetinje

Cetinje, istorijski grad poznat po svojim muzejima, umjetničkim galerijama i zadivljujućoj arhitekturi, nekada je bilo crnogorska monarhija. Grad je omiljena destinacija za istoriju i kulturu.

Ovih deset lokacija, koje morate posjetiti u Crnoj Gori, samo su primjer brojnih iznenađenja koja očekuju posjetioce u ovoj veličanstvenoj zemlji. Postoji nešto za svakoga, bilo da tražite avanturu, kulturu ili zadovoljstvo. Spakujte svoj prtljag i pripremite se da istražite ljepote Crne Gore!